Erdogan amenință că dă lovitura DECISIVĂ SUA, după înțelegerea cu Putin

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 11-08-2016 07:23

Turcia are a doua armată ca efectiv din NATO și reprezintă un partener extrem de important pentru zona euro-asiatică. Turcia ar putea ieşi din NATO dacă alianţa militară Nord-Atlantică nu îşi declară suportul faţă de puterea de la Ankara după tentativa eşuată de lovitură de stat, a declarat miercuri ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul de Externe al Turciei a avertizat că ţara ar putea lua în considerare ieşirea din NATO, în urma reacţiilor insuficient de clare venite din Occident după eşuarea puciul ui din noaptea de 15 iulie.

Într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Anadolu, Mevlut Cavusoglu a declarat că Uniunea Europeană are sentimente negative în momentul de faţă la adresa Turciei şi manifestă ostilitate la adresa preşedintelui Tayyip Erdogan.

Oficialul turc a mai spus că UE a făcut greşeli grave în urma puciului eşuat de la Ankara, din perspectiva reacţiei de răspuns şi a lipsei de suport pentru Guvernul turc.

Uniunea Europeană nu poate decât să se învinovăţească pe ea însăşi dacă Occidentul 'pierde' Turcia, a precizat Mevlut Cavusoglu, potrivit Daily Mail.

Turcia este a doua putere după Statele Unite ale Americii din NATO şi un aliat extrem de important al Occidentului în medierea conflictelor din Orientul Mijlociu.