FBI şi alte agenţii de securitate din SUA apreciază că hackerii ruși au atacat New York Times

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 23-08-2016 22:44
Actualizat: 23-08-2016 23:50

FBI şi alte agenţii americane de securitate anchetează atacuri cibernetice împotriva cotidianului New York Times şi a altor instituţii media, atribuite unor hackeri aflaţi în solda serviciilor secrete ruse, afirmă CNN, citat de agenţia Reuters.

Postul de televiziune a transmis că, potrivit unor oficialităţi americane, "investigatorii cred până acum că spionajul rusesc se află probabil în spatele atacurilor, iar hackerii ruşi au ca obiectiv organizaţii de media ca parte a unei serii mai ample de atacuri cibernetice care s-au concentrat şi asupra organizaţiilor Partidului Democrat".

Citește și: Două femei s-au certat timp de 8 ore și au murit de epuizare / FOTO

CNN afirmă că penetrările sistemelor informatice au fost detectate pe parcursul ultimelor luni, iar New York Times şi-a angajat propriii anchetatori privaţi pentru probleme de securitate, care colaborează cu instituţiile oficiale în evaluarea daunelor.

Reuters nu a reuşit să confirme informaţiile din surse independente. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a refuzat să comenteze, iar Secret Service - serviciul secret care asigură securitatea preşedintelui SUA şi a altor demnitari, dar are şi atribuţii împotriva falsificării de bani şi a criminalităţii cibernetice - nu a răspuns imediat solicitării agenţiei de a comenta ştirea. Nici reprezentanţi ai ziarului New York Times nu au fost disponibili imediat pentru cometarii.

Citește și: STUDIU Donald Trump si Hillary Clinton au profil de… psihopat

Agenţia reaminteşte că New York Times a fost atacat şi în 2013 de un grup de hackeri cunoscut ca Armata Electronică Siriană, apoi de piraţi informatici chinezi. Anul acesta, când pe 8 noiembrie sunt programate alegeri prezidenţiale în SUA, ambele partide americane mari - Democrat şi Republican, precum şi candidaţii acestora la preşedinţie, Hillary Clinton, respectiv Donald Trump, au fost ţinta unor atacuri informatice, notează agerpres.ro.

Citește și: Lângă Palatul Parlamentului se montează un tobogan acvatic lung de 330 de metri