SONDAJ - Cifre ȘOC pentru Firea și Ponta în sondajele PNL

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 24-08-2016 07:44
Actualizat: 25-08-2016 00:07

Liberalii au realizat un sondaj la nivel de București, iar cifrele sunt cel puțin surprinzătoare. Prin comparație cu sondajul realizat de Avangarde, institut apropiat de PSD, cifrele liderilor social-democrați sunt mai mari în sondajele liberalilor, decât în cele ale PSD.

Citește și: SONDAJ - Diferența dintre PSD și PNL, în sondajele liberalilor

Citește și: SONDAJ - DEZASTRU pe linie pentru PNL și Iohannis. PSD este pe VAL! SURPRIZA Băsescu

Citește și: SONDAJ - SURPRIZA Crin Antonescu! Cum stau Cioloș, Dragnea și Băsescu/EXCLUSIV ONLINE

Cifrele din sondajul PNL:

Gabriela Firea - 50%

Victor Ponta - 46%

Liviu Dragnea - 35%

 

Cifrele din sondajul Avangarde:

Gabriela Firea - 44%

Victor Ponta - 42%

Liviu Dragnea - 33%

Diferențe mari între cele două sondaje apar la Klaus Iohannis și Dacian Cioloș. În sondajul Avangarde, Klaus Iohannis este cotat la 34%, în timp ce pe sondajul efectuat de CURS președintele Klaus Iohannis este la 43%. De asemenea, Dacian Cioloș este dat de Avangarde la 34%, în timp ce CURS îl dă la 42%.

La PNL sunt ținute la sertar cifrele celor doi copreședinți, Vasile Blaga și Alina Gorghiu. Liderul PNL București, Cristian Bușoi, a prezentat sondajul, însă a precizat că cifrele pentru Blaga și Gorghiu le vor fi prezentate acestora într-o întâlnire privată. Conform surselor noastre, în sondajul CURS cei doi copreședinți ai PNL au în jur de 20%. Vasile Blaga are puțin sub 20%, în timp ce Alina Gorghiu sare ușor de 20%.

În sondajul Avangarde, Vasile Blaga era dat la 21%, în timp ce Alina Gorghiu la doar 18%.

O cifră interesantă are și Crin Antonescu. În sondajul CURS, fostul lider PNL are 25%, în timp ce în sondajul Avangarde acesta are 30%. La această cifră trebuie ținut cont și de faptul că fostul lider PNL a anunțat că și-a încheiat conturile cu politica și nu dorește să mai revină.