Întrebare de baraj: 'Prună are curaj să-i dea lui Kovesi ordine cum îi dă lui Augustin Lazăr?'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 28-08-2016 09:15

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, i-a ordonat procurorului general al României, Augustin Lazăr, că dosarul Hexi Pharma reclamă "o rezolvare cu celeritate", în condiţiile în care există "o aşteptare publică foarte mare, pe o chestiune de sănătate publică foarte gravă".

Declarație ministrului primește o replică dură din partea jurnalistului Ion Cristoiu. Acesta se întreabă dacă Prună ar fi avut aceeași atitudine și în ceea ce o privește pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. El spune că situația nu e normală, fiind de domeniul incredibilului ca ministrul Justiției să îi dea ordine Procurorului General.

”Declaraţia Ralucăi Prună e o premieră în ultimul timp:

1. Ministrul Justiţiei i-a dat ordin Procurorului General să rezolve cu celeritate ancheta penală în cazul Hexi Pharma. Deși folosește o formulă mai blîndă, de ordin e vorba, ce mai încolo și-ncoace! Mai ales că nu văd de ce era nevoie să-i atragă lui Augustin Lazăr atenția distinsa Raluca Prună. Ce, ditamai procurorul general nu-și dă seama și singur că dosarul trebuie rezolvat cu celeritate?!

2. Ministrul Justiţiei face public acest fapt care, între noi fie vorba, putea să rămînă nedivulgat public.

Citește și: S-a îmbrăcat transparent și a prezentat rubrica meteo: Gafă de prezentatoare TV / VIDEO

Premiera constă în faptul că un Ministru al Justiţiei nu numai că ascunde, dar mai multe se străduieşte să arate public că e şefa Procurorului General.

Site-ul Ministerului Public se dă peste cap pentru a convinge că Procurorul General nu e subordonat ministerului Justiției.

Dacă e așa, nu văd rostul inițiativei luate de Raluca Prună.

Altceva era dacă domnia sa declara că, după părerea sa, Cazul impune celeritatea, dar că asta e treaba procurorului general.

Citește și: Ei sunt românii care-și vând nunta pe OLX

Admițînd însă că Ministerul Public se iluzionează cînd invocă independența de ministerul Justiției, rămîne gestul incredibil al Ralucăi Prună de a prezenta public imaginea unui procuror general căruia ea îi dă ordine.

A face public asta, mai ales că pînă acum toţi miniştrii Justiţiei au evitat să se dea Stăpîni ai Procurorului General, înseamnă a-l trata pe Augustin Lazăr, scuzaţi expresia, cu fundul.

Codruța Kovesi e pe linie ierarhică mai mică în funcție decît procurorul general.

Șefa DNA e procuror general adjunct, subordonata lui Augustin Lazăr.

Vi-o imaginați dumneavoastră pe Raluca Prună declarînd public că în discuțiile cu Codruța Kovesi i-a atras atenția că un Casz trebuie rezolvat cu celeritate?

Citește și: Cum s-a ajuns la cea mai mare sinucidere în masă din istorie. Aproape 1000 de oameni și-au pus concomitent capăt vieții

Eu nu.

Dacă ne gîndim la cum se gudură Raluca Prună în fața Codruței Kovesi, începem să credem că Raluca Prună știe ce știe despre puterile lui Augustin Lazăr dacă-și poate permite să-l trateze public astfel.

Sau mai știi, Raluca Prună o fi mai mare-n grad decît Augustin Lazăr!”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

Citește și: FINALUL VERII. ÎNCEPE CAMPANIA