Prima reacție a lui Crin Antonescu, după chemarea lui Ponta la DNA pentru listele USL

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 06-09-2016 11:49
Actualizat: 07-09-2016 08:36

Fostul lider al PSD, Victor Ponta, este acuzat de procurorii DNA că în anul 2012 ar fi primit o sumă de bani pentru a sprijini la alegerile parlamentare din 2012 un anumit politician, pentru ca acesta să candideze într-un colegiu în care ar fi avut şanse să câştige. Fostul copreședinte al USL, Crin Antonescu, susține că nu știe nimic despre acuzațiile care i se aduc fostului său partener și a explicat că la el nu a venit nimeni să-i ofere bani pentru o candidatură.

Citește și: ALERTĂ - Victor Ponta, audiat la DNA Ploiești

”Nu am habar, nu am cunoștință de așa ceva. Listele, la vremea respectivă, s-au făcut normal. Adică, în interiorul USL s-a discutat alocarea locurilor pe partidele componente PSD, PNL+PC, cum era atunci, așa s-au împărțit colegiile și după aceea fiecare candidat și-a desemnat candidații pe colegiu, în funcție de statut, de forța organizației.

Sigur, că în funcție de forța organizațiilor, nu s-au împărțit în fiecare județ la paritate. Au fost județe în care PSD a avut mai multe colegii, au fost județe în care PNL a avut mai multe colegii. A fost o paritate aproximativă, la nivel național pe număr de colegii”, a declarat Crin Antonescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat dacă la el a venit cineva cu propuneri financiare de acest tip, în anul 2012, Crin Antonescu a precizat că nu. ”Nu a venit nimeni nici în 2012, nici mai târziu”, a mai precizat Crin Antonescu.