Un fost șef ANAF o desființează pe Anca Dragu, ministrul Finanțelor

Autor: Andrei Radu
Publicat: 07-09-2016 17:09
Actualizat: 07-09-2016 18:22

Anca Dragu a anunțat că ministerul pe care-l conduce nu pregătește creșterea taxelor pentru angajați. Ministrul Finanțelor a mai spus, însă, că Guvernul vrea, totuși, să transfere povara fiscală de la angajator la angajat, potrivit unui proiect de modificare a Codului fiscal. Această declarație i-a atras, însă, critici dure din partea unui fost șef al ANAF. Sebastian Bodu a spus pe pagina sa de Facebook că acest proiect "conține aberații majore sau chiar neconstituționale".

Citește și: Preşedintele ŞOC: "Vă voi mânca de vii! Nu glumesc"

"Este ridicolă încercarea Ancăi Dragu de a nu-și asuma paternitatea proiectului de modificare a Codului fiscal si a Codului de procedură fiscală, trimise spre avizare Consiliului fiscal, proiect care conține aberații majore sau chiar neconstituționale, precum: transferul contribuțiilor exclusiv la angajat si obligația angajatorilor de a majora salariul brut pentru a menține același salariu net, impozitarea averilor nejustificate cu 75%, adică o formă de confiscare prin act administrativ (atenție, nejustificat nu înseamnă ilicit!) si posibilitatea organului de inspecție fiscală de a se transforma ad-hoc in organ de control inopinat. Problema e că D-na ministru tehnocrat nu stie o iotă de fiscalitate sau de administrare fiscală. Nu a citit proiectul sau, dacă l-a citit, nu a înțeles nimic din el.

Desi văzută ca mare specialist pentru simplul fapt că lucrează la Comisia Europeană, Anca Dragu nu a ajuns functionar european prin concurs, ci prin numire directă. Mai mult, deși a dat examenul EPSO de două ori, l-a picat la un scor rușinos (sub 50% din punctaj).", a scris Bodu pe pagina sa de Facebook.