Ample exerciții militare rusești în Marea Neagră

Autor: Andrei Radu
Publicat: 09-09-2016 12:52
Actualizat: 09-09-2016 13:47

12.500 de soldați staționați în Districtul militar Sud participă la aplicațiile care vizează testarea pregătirii de luptă a acestora. Rusia efectuează noi exerciţii militare în zona de la frontiera cu Ucraina, în peninsula Crimeea şi în Caucazul de Nord, după ce acum două săptămâni a organizat alte manevre ample.

Manevrele se desfăşoară în Districul Militar de Sud, Marea Neagră şi Marea Caspică.

Citește și: După o serie de scandaluri, Putin l-a destituit pe delegatul pentru drepturile copilului

Potrivit Ministerului rus al Apărării, aplicaţiile au drept scop testarea sistemelor de comandă a unor noi tipuri de arme şi echipamente militare. Operaţiunea, intitulată "Caucaz 2016", verifică şi gradul de mobilizare rapidă, măsurile de apărare teritorială, cu implicarea aviaţiei şi a forţelor navale din flotilele de la Marea Caspică şi Marea Neagră.

Aflat la Tula, unde a prezidat o şedinţă cu responsabilii complexului militar rus, Vladimir Putin a promis că în anul 2020 armata, inclusiv flota, vor fi modernizate şi în proporţie de 80% vor fi dotate cu armament de ultimă generaţie.

Aplicaţiile militare pe care le desfăşoară Rusia în partea de sud şi de vest a Federaţiei provoacă îngrijoare în Occident, mai ales că au loc în proximitatea zonei de instabilitate din estul Ucrainei.

Alianţa Nord-Atlantică şi-a repoziţionat forţele armate în Europa, fapt ce a provocat iritare la Moscova. Ca măsură de răspuns Rusia şi-a intensificat aplicaţiile militare motivând de fiecare dată că testează gradul de pregătire a unităţilor militare, anunță TVR.