Verdictul medicilor în cazul lui Hillary Clinton

Autor: Andrei Radu
Publicat: 12-09-2016 22:20

Hillary Clinton nu suferă de alte probleme medicale în afară de pneumonia anunţată duminică, a dat asigurări luni purtătorul de cuvânt al candidatei democrate în cursa pentru preşedinţia SUA, informează AFP.

"Pot să dovedesc că nu există altă problemă medicală nedivulgată", a declarat Brian Fallon la postul MSNBC, anunţând că noi documente medicale vor fi date publicităţii în următoarele zile.

Citește și: Râu din Rusia, colorat în roșu: Cui aparține vina

"Cred că până la mijlocul sau la sfârşitul săptămânii ea îşi va relua campania", a afirmat Fallon.

Purtătorul de cuvânt a afirmat, de asemenea, că Hillary Clinton nu şi-a pierdut cunoştinţa în timpul stării de slăbiciune cauzată de deshidratare şi de căldură, stare care a obligat-o să părăsească în grabă o ceremonie pentru omagierea victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, duminică dimineaţa, la New York.

El a recunoscut, totodată, lipsa de comunicare în jurul incidentului medical, când a fost nevoie de mai multe ore pentru ca echipa lui Clinton să difuzeze un comunicat în care se dezvăluia că fosta şefă a diplomaţiei americane suferă de o pneumonie, diagnosticată vineri şi ţinută secretă până duminică la sfârşitul zilei. "Am fi putut gestiona mai bine situaţia şi oferi informaţiile mai repede", a spus el.

Hillary Clinton încerca luni să-şi recapete forţele la domiciliul său din Chappaqua, lângă New York. Ea şi-a anulat deplasarea pe care trebuia să o efectueze luni şi marţi în California. Ultima imagine cu ea datează de la mijlocul zilei de duminică, atunci când a ieşit din apartamentul fiicei sale, în New York, unde s-a dus după incident, conform Agerpres.