Unul din cinci germani își trage rădăcinile dintr-o altă ţară: Cifre record

Autor: Andrei Radu
Publicat: 16-09-2016 17:08

Numărul persoanelor provenite din migraţie care trăiesc în Germania a ajuns la un record în 2015, unul din cinci locuitori trăgându-şi rădăcinile dintr-o altă ţară, relatează vineri agenţia DPA.

În total, 17,1 milioane de persoane cu origini în imigraţie trăiau în Germania în 2015, înregistrându-se o creştere cu 4,4% comparativ cu 2014, potrivit datelor Oficiului federal de statistică (Destatis).

Citește și: Franța a livrat o nouă navă de război Mistral: Cine e beneficiarul

Dar majoritatea din cei circa un milion de refugiaţi care au sosit în Germania anul trecut nu au fost incluşi în ultimele date.

Persoanele provenite din imigraţie reprezentau 21% din populaţia totală a Germaniei de peste 82 milioane de locuitori, creşterea fiind datorată imigraţiei în cea mai mare putere economică a Europei, susţine Destatis.

Numărul imigranţilor a crescut cu 5,5% în 2014, ajungând la 11,5 milioane în 2015, precizează Oficiul de statistică.

Turcia, Polonia şi Federaţia Rusă sunt cele trei principale ţări de provenienţă a persoanelor cu origini în imigraţie în Germania, afirmă Destatis, care defineşte drept ''migrant'' o persoană care nu are cetăţenie germană sau care are cel puţin unul dintre părinţi fără cetăţenie germană, anunță Agerpres.