Până la urmă s-a aflat: Cum a câștigat Timișoara cursa pentru Capitală Culturală Europeană

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 17-09-2016 21:45

Timișoara a demonstrat, încă o dată, că este un oraș european în care factorii culturali, economici și sociali lucrează împreună pentru o bună dezvoltare a orașului și a obținut recomandarea juriului european după ce a prezentat proiectul ''Shine Your Light, Light Up Your City - Luminează orașul prin tine!'', a declarat sâmbătă Simona Neumann, director executiv al Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană (ATCCE) 2021.

''Cu o agendă culturală completă, ne dorim o apropiere de Europa și de standardele acesteia prin dialog constant și implementarea proiectelor culturale și a evenimentelor pe care le-am pregătit. Timișoara este pregătită pentru a străluci pe toate planurile, cultural, economic, turistic și social, fiecare locuitor al orașului fiind parte a acestui proces'', a menționat Simona Neumann într-un comunicat de presă.

Citește și: FABULOS A fost înregistrată prima convorbire între delfini, din Marea Neagră

Totodată, directorul ATCCE îi asigură pe toți reprezentanții orașelor candidate și finaliste la titlul de Capitală Culturală Europeană de toată deschiderea, pentru a demara proiecte comune.

''Acest titlu este în primul rând al României, iar pentru asta ne dorim colaborări frumoase cu toți cei implicați în această formidabilă competiție'', a afirmat Simona Neumann.

Citește și: S-a aflat cine e vinovat de moartea fiicei lui Whitney Houston