Cioloș dă LOVITURĂ după LOVITURĂ: 'Soclul' lui Klaus Iohannis începe să se dărâme

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 19-09-2016 11:20
Actualizat: 20-09-2016 18:05

Pe zi ce trece, relatia dintre Dacian Ciolos si Klaus Iohannis se deterioreaza. Lui Klaus Iohannis ii este tot mai clar ca si-a luat o teapa de zile mari nu neaparat prin aducerea guvernului tehnocrat la Palatul Victoria, cat mai ales prin impunerea lui Dacian Ciolos in fruntea acestuia.

Cazul Blaga-DNA ia amploare: Percheziții la Poliția Bihor

Dacian Ciolos nu doar ca nu se da dus din fruntea guvernului, dar a si trecut, sprijinit de o echipa de consilieri de imagine extrem de numeroasa si de bine platita, la „saparea” soclului pe care fusese cocotat Iohannis. Un Iohannis care nu doar ca a ajuns acum pur si simplu sa fie luat de prost de „nucleul dur” al „Guvernului Julien”, dar caruia ii este tot mai greu sa scape din aceasta capcana abil intinsa de „gasca de la Bruxelles”. Mai ales ca presedintele este mai izolat ca oricand atat la Palatul Cotroceni, cat mai ales in CSAT. Adica exact locul de unde predecesorul sau, Traian Basescu, a putut contraacara atunci cand rivalii politici il incoltisera.

Guvernul Cioloș, TAXAT DUR de un fost ministru de Finanțe: Mici realizări şi mari amânări

Daca pana acum cei din echipa de imagine a lui Ciolos s-au ferit sa-l umileasca public pe Iohannis, acestia i-au permis premierului sa-i dea primul flit public sefului statului. Cel care, cu doar cateva zeci de ore in urma, isi recuperase o buna parte din autoritate in fata clasei politice, dupa ce declarase transant  ca trebuie sa o terminam cu prostia cu pastrarea tehnocratilor la guvernare. Insistand chiar ca daca vreun membru al Cabinetului Ciolos are vreun gand in acest sens, atunci sa faca bine si sa anunte public, cat mai urgent, inscrierea sa intr-un  partid politic. Iar la scurt timp, consilierii lui Ciolos au pus-o de o „aroganta” pe facebook, unde premierul anunta ca „mai are ceva treaba pe aici”, dand de inteles ca este gata sa se baricadeze la Palatul Victoria. Fara a face insa, in acest sens, si celalalt pas cerut de catre Iohannis, si anume inscrierea intr-un partid politic. Iar astfel de „flituri” publice va mai primi cu siguranta „neamtul” in perioada urmatoare, „gasca macovista” din jurul premierului vazand, totusi, in Iohannis, principalul obstacol in ramanerea tehnocratilor bruxellezi la guvernare, scrie national.ro.