Culmea TUPEULUI: Ce vrea să facă Ioan Oltean, deputatul PNL aflat în atenția DNA

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 20-09-2016 22:39
Actualizat: 20-09-2016 22:59

Deputatul PNL, Ioan Oltean, intenţionează să îşi deschidă un cabinet de avocatură după încheierea mandatului de parlamentar, el spunând că deja are 12 ani de când este membru al Baroului de avocaţi din Bucureşti.

"Este una dintre preocupările pe care vreau să le am după ce îmi închei mandatul. Sunt membru al Baroului de avocaţi din Bucureşti, nu ştiu dacă rămân acolo sau mă transfer şi îmi deschid un punct de lucru la Bistriţa, încă nu am stabilit lucrurile acestea", a declarat Oltean marţi, pentru AGERPRES.

Citește și: VIDEO EXPLICIT Scene incredibile între doi tineri, în club, pe muzica celor de la Carla’s Dreams / 18 +

Ioan Oltean spune însă că nu intenţionează să se reprezinte singur în instanţă, în dosarul deschis pe numele său de Direcţia Naţională Anticorupţie. "Probabil că la cauzele mele, pe care le voi avea, dacă vor fi în instanţă, voi avea un avocat specializat pe penal. Nu am încă suficiente cunoştinţe în domeniu ca să am garanţia că mă voi reprezenta. Există o doză de subiectivism. Voi apela la un avocat", a precizat deputatul.

Întrebat dacă se gândeşte la o colaborare în domeniul avocaturii cu fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care a deţinut de asemenea un cabinet de avocatură la Bistriţa, Ioan Oltean spune că nu cunoaşte intenţiile viitoare ale acestuia.

Citește și: Metoda SIGURĂ prin care cucerești femeia: Asta e CHEIA

"Nu am discutat cu domnul Zegrean, nu ştiu ce intenţii are el. Eu am anunţat acum patru ani că este ultimul meu mandat de deputat", a mai spus Oltean.

Deputatul bistriţean afirmă că politica va trece în plan secund, dar că nu se va retrage din acest domeniu. "Atâta timp cât lucrurile merg într-o oarecare direcţie şi partidul acesta se manifestă pe un traseu pozitiv, sigur, vreau să rămân alături de colegii mei. Dar asta rămâne de văzut", a declarat Oltean.

Citește și: Vine APOCALIPSA: S-a stabilit data sfârșitului lumii / VIDEO

Ioan Oltean se află la al şaselea mandat de deputat. Acesta a absolvit, în anul 1986, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie alături de Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), într-un dosar privind acordarea unor despăgubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Piteşti, prejudiciul ridicându-se la aproape 100 de milioane de lei, a anunţat DNA pe 1 august a.c.

Citește și: DEMENȚIAL Udrea, în genunchi lângă o capră și lângă un copil cu pantalonii umflați / FOTO SENZAȚIONALE

Potrivit unui comunicat al DNA, Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuţa Dumitrean de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Mai mulți politicieni consideră că Oltean are tupeu să-și deschidă cabinet de avocatură după problemele penale pe care le are.

Citește și: Soros da atacul decisiv la CSM!