Erdogan NU IARTĂ pe NIMENI: Zeci de studenți, condamnați la închisoare

Autor: Andrei Radu
Publicat: 20-09-2016 22:02

Patruzeci şi cinci de studenţi turci au fost condamnaţi marţi la zece luni de închisoare fiecare pentru că au manifestat în 2012 împotriva lui Recep Tayyip Erdogan, pe atunci prim-ministru, în timpul unei vizite pe care acesta o efectua la o universitate din Ankara, transmite AFP.

Un tribunal din Ankara i-a găsit pe studenţi vinovaţi de încălcarea legii prin perturbarea lui Erdogan, care între timp a devenit preşedinte, în exercitarea funcţiei sale în cursul vizitei la Middle East Technical University, conform agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu.

Citește și: 'Violenţa deformează şi distruge religia', anunță Papa Francisc

Erdogan se afla la universitate pentru a asista în direct, prin transmisiune video, la lansarea pe orbită a unui satelit de observaţie turc prin intermediul unei rachete chineze.

Forţele de ordine i-au dispersat pe studenţii care manifestau împotriva venirii sale, folosind gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Opoziţia a criticat intervenţia poliţiei, considerând-o disproporţionată, dat fiind că manifestaţia era una relativ mică, anunță Agerpres.