SUA îşi avertizează ceteţenii care vor să plece în Turcia: 'EVITAŢI această zonă'

Autor: Lucian Negrea, Reporter
Publicat: 24-09-2016 23:34

SUA şi-au atenţionat cetăţenii împotriva riscului unor atacuri la Gaziantep, în sudul Turciei, atacuri care ar putea viza locuri frecvenetate de occidentali, cum este şi reţeaua de cafenele Starbucks, informează joi AFP.

Citeşte şi: Un avion de vânâtoare american s-a prăbuşit în Japonia

Într-un mesaj difuzat miercuri, ambasada SUA la Ankara a anunţat existenţa unei anchete a poliţiei cu privire la prezenţa unei 'celule teroriste' la Gaziantep, unde un atentat sinucigaş atribuit grupării Stat Islamic (SI), comis în timpul unei nunţi în august, s-a soldat cu 44 de morţi.

Citeşte şi: ALERTĂ - De ce o acuză DNA pe Ioana Băsescu (surse)

Potrivit Ambasadei, informaţiile disponibile lasă să se întrevadă că centre comerciale, cafenele Starbucks, restaurante ale reţelei turce Big Chef sau alte locuri frecventate de occidentali ar fi posibile ţinte.

Citeşte şi: Patronul Evenimentului Zilei, audiat la DNA

'Americanii prezenţi în Gaziantep sunt rugaţi să fie prudenţi atunci când se duc în aceste locuri şi să le evite dacă este posibil', a precizat ambasada SUA într-un mesaj.

Citeşte şi: Mama care şi-a abanonat pruncul într-o biserică a fost identificată şi trimisă în judecată

Oraşul Gaziantep, situat la numai 60 de kilometri la nord de frontiera siriană, a devenit un punct de trecere de neocolit pentru sirienii care fug din calea războiului. Autorităţile turce sunt îngrijorate de prezenţa SI în acest oraş.

Citeşte şi: Elena Udrea, la sediul DNA

De un an de zile, Turcia este scena unor atentate uneori atribuite jihadiştilor din SI, alteori revendicate de rebelii kurzi. Poliţia turcă şi-a continuat raidurile împotriva jihadiştilor şi a arestat joi 16 persoane la Istanbul, suspectate că ar fi membri ai SI, transmite agerpres.