Hillary Clinton îşi amână vizita la Charlotte

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 24-09-2016 06:38

Hillary Clinton şi-a amânat vizita prevăzută duminică în oraşul american Charlotte, scenă de trei zile a unor manifestaţii însoţite de violenţe, a anunţat vineri seară echipa sa de campanie, potrivit AFP. 

Vizita lui Hillary Clinton la Charlotte (Carolina de Nord, sud-est), unde a izbucnit o revoltă după ce un bărbat de culoare a fost ucis de poliţie, fusese anunţată vineri după-amiază de echipa de campanie a candidatei democrate la prezidenţiale. 

"Hillary este recunoscătoare şi intenţionează să onoreze invitaţia liderilor religioşi" din Charlotte, a explicat directoarea sa de comunicare, Jennifer Palmieri, într-un comunicat. "După o amplă discuţie cu responsabilii comunităţii, am decis totuşi să amânăm vizita de duminică, pentru a nu avea un impact negativ asupra resurselor oraşului", a adăugat ea. 

Hillary Clinton "intenţionează să se deplaseze la Charlotte duminica următoare, dacă circumstanţele o permit", a adăugat Jennifer Palmieri. 

Manifestanţii cer ca poliţia să facă publice înregistrările video din timpul intervenţiei agenţilor care l-au ucis pe Keith Lamont Scott, un bărbat de culoare în vârstă de 43 de ani. Deocamdată, poliţia a refuzat să prezinte înregistrările. 

De asemenea, Hillary Clinton s-a declarat pe Twitter în favoarea prezentării publice "fără întârziere" a acestor imagini.AGERPRES