Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân

Autor: Andrei Radu
Publicat: 01-10-2016 10:15

Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de această boală. Astfel, astăzi, 1 octombrie a.c., începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare ce simbolizează lupta contra cancerului mamar.

Prin această inițiativă, Administrația Prezidențială se alătură instituțiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România.

Citește și: Traian Băsescu îi provoacă mari probleme omului lui Tăriceanu: 'Suntem în halucinaţie deplină'

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate. Ţara noastră înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat. Această situație este alarmantă şi argumentează necesitatea adoptării unui set de măsuri care să pună în prim-plan sănătatea femeii.

În acest context, Administrația Prezidențială susţine demersurile societăţii civile şi ale profesioniştilor din sănătate şi reiterează necesitatea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate.