Un transsexual la Vatican. Papa Francisc ÎNDEAMNĂ la acceptare

Autor: Andrei Radu
Publicat: 03-10-2016 12:56

Papa Francisc a facut, duminica, un apel catre catolici legat de acceptarea persoanelor homosexuale si a anuntat ca a acceptat sa primeasca in audienta la Vatican un transsexual. ''In viata mea ca preot, episcop si chiar papa, m-am aflat in preajma oamenilor cu tendinte homosexuale si chiar a homosexualilor practicanti'', a spus el intr-o conferinta de presa la bordul avionului papal la intoarcerea din turneul efectuat in Caucaz, informeaza DPA.

Citeste si: Evreii pregătesc un nou EXOD: 'Europa riscă să fie sfâșiată de islamism și antisemitism'

Papa a declarat ca a fi homosexual nu este un motiv ''de sarbatoare'' din punctul de vedere al Bisericii Catolice, insa oamenii care sunt in ''aceasta situatie'' trebuie ajutati, adusi mai aproape de Dumnezeu, abordati in mod individual si integrati in Biserica Catolica.

''Asta ar face Iisus astazi'', a spus Papa Francisc. ''Daca o persoana aflata in aceasta situatie ar veni in fata lui Iisus, in mod sigur Iisus n-ar spune: Pleaca pentru ca esti homosexual'', a adaugat suveranul pontif, conform stirileprotv.ro.

Transsexualul pe care Papa a acceptat sa-l primeasca la Vatican este un spaniol care s-a nascut femeie dar este in prezent identificat drept barbat.