Audierea lui Berlusconi în dosarul 'bunga bunga' a fost amânată. 'Il Principe' s-a internat în SUA

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 03-10-2016 22:51

Audierea programată pentru luni a lui Silvio Berlusconi în faţa unui judecător de primă instanţă din Milano a fost amânată pentru 15 decembrie, din cauza internării fostului premier italian într-un spital din New York, unde este tratat pentru afecţiunea cardiacă de care suferă, transmite DPA, citând presa din Peninsulă, potrivit agerpres.

Citește și: A început procesul celor cinci ceceni, acuzaţi că l-au ucis pe liderul opoziţiei ruse

Berlusconi urma să fie audiat în legătură cu celebrele sale petreceri 'exotice' 'bunga bunga' şi relaţia sa cu o dansatoare de club minoră.

Citește și: Contractul dintre 'clientul' Dan Adamescu şi Black Cube. Care era misiunea spionilor străini

Conform presei italiene, magnatul se află în spital de vineri. Berlusconi, care a împlinit pe 29 septembrie 80 de ani, a suferit în iunie, la Milano, o operaţie de implantare a unei noi valve cardiace.

Citește și: Codul lui Da Vinci: Dan Brown anunţă lansarea lui Origin

În 2015, el a fost achitat pentru acuzaţia de solicitare de relaţie sexuală din partea unei minore şi pentru abuz de putere. Judecătorii au considerat că nu există probe suficiente că magnatul ar fi ştiut la momentul respectiv că dansatoarea Karima El Mahroug, mai cunoscută sub numele de Ruby, era minoră sau că el ar fi făcut presiuni asupra poliţiei pentru eliberarea tinerei, care fusese arestată sub suspiciunea de furt.

Citește și: Victorie in instanta pentru fostul sot al Codrutei Kovesi!

Fostul prim-ministru (1994, 2001-2006 şi 2008-2011) a fost exclus din parlament în 2013 în urma unei condamnări pentru fraudă fiscală, dar a rămas şeful partidului conservator de opoziţie Forza Italia. El riscă acum un nou proces pentru obstrucţionarea justiţiei.

Citește și: Angela Merkel, întâmpinată cu huiduieli şi fluierături la Dresda. 'Trădătorilor, PLECAŢI!'- VIDEO

Berlusconi şi alte 23 de persoane sunt acuzaţi de mituirea unor martori în cazul 'bunga bunga', un judecător din Milano urmând să decidă dacă există probe suficiente pentru trimiterea dosarului în instanţă.