Președintele CSM, veste BUNĂ pentru Iohannis privind acuzațiile de plagiat în cazul lui Kovesi

Autor: Andrei Radu
Publicat: 07-10-2016 06:03

Preşedintele CSM, judecătorul Mircea Aron, a declarat că nu consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile prin faptul că i-a cerut procurorului general celeritate în soluţionarea dosarului privind acuzaţiile de plagiat în cazul şefei DNA Laura Codruţa Kovesi.

El a apreciat că acest demers ţine chiar de statutul acestuia de mediator între puterile statului.

Citește și: Kovesi, MAI TARE ca președintele: 'Cioloş şi Iohannis s-au temut'

„Cu toţii ne dorim rezolvarea cu celeritate a cauzelor aflate pe rolul parchetelor. Nu cred că, din poziţia sa de mediator între puterile statului, Klaus Iohannis şi-a depăşit atribuţiile în această chestiune. Când s -a întâmplat asta, CSM a venit cu o reacţie. Nu cred că e cazul şi acum", a declarat judecătorul Mircea Aron, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii pentru News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, miercuri seară, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general ca "în timpul atribuţiilor să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate".