UPDATE. Cel puţin 18 oameni au murit în atentatul cu maşină-capcană din Turcia

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 09-10-2016 15:46

Cel puţin 18 persoane, 10 militari şi opt civili, au fost ucişi duminică în explozia unui vehicul-capcană în faţa unei secţii de poliţie în provincia Hakkari, în sud-estul majoritar kurd al Turciei, a anunţat premierul turc Binali Yildirim, transmite AFP, potrivit agerpres.

"Atacul a fost comis de un kamikaze care a aruncat în aer o camionetă cu 5 tone de explozibil", a precizat Yildirim într-o conferinţă de presă.

Turcia. 7 militari au fost ucişi şi alţi 7 răniţi într-un atac cu maşină capcană

Cel puţin 26 de persoane - 10 militari şi 16 civili - au fost de asemenea rănite, conform agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu.

Atacul a avut loc în faţa unui punct de control al poliţiei în districtul Semdinli. Atacul nu a fost încă revendicat, însă armata a acuzat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Două persoane MURIT în atacul armat din Ierusalim - VIDEO

Şemdinli se află într-o zonă muntoasă situată în apropierea frontierelor cu Irak şi Iran, în provincia Hakkari, unde acţionează militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

PKK, care a lansat o insurgenţă separatistă în 1994, este considerată organizaţie teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană şi SUA.

Un armistiţiu de doi ani între grupare şi autorităţile turce a luat sfârşit în iulie 2015, violenţele ajungând ulterior la niveluri care nu au mai fost atinse de la apogeul conflictului, în anii '90.