Preşedintele PNL: Ruperea influenței politicului, vitală pentru învățământul românesc

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 12-10-2016 12:26

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, afirmă că organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de directori de şcoli reprezintă un pas spre normalitate, punctând că ruperea influenţei politicului este vitală pentru învăţământul românesc. 

"Astăzi au loc examenele pentru 9.000 de posturi de directori de şcoli. Le urez succes tuturor şi mă bucur că după atâtea dezbateri politice, după 8 ani de zile, se organizează aceste concursuri. Sistemul în care directorul este validat de politicienii locali a fost până acum nefast pentru învăţământ. El trebuie curmat pentru totdeauna", a scris Gorghiu, miercuri, pe Facebook.

Protest la sediul PNL: Afară cu PDL-iștii! Să vină DNA!


"Câştigătorii vor obţine legitimitate în faţa colegilor, în faţa comunităţii locale, a părinţilor şi a elevilor, a forurilor superioare ale învăţământului. A fi director de şcoală încununează adesea o muncă şi o pregătire întinsă pe mulţi ani, iar acest lucru trebuie recunoscut de toată lumea. Ruperea influenţei politicului este vitală pentru învăţământul nostru. Şi azi se face primul pas spre normalitate", a continuat liderul PNL.