BEC a admis listele de candidaţi ale unor formaţiuni ale minorităţilor naţionale / DOCUMENT

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 13-10-2016 19:27

Biroul Electoral Central a anunţat joi că a admis listele de candidaţi depuse de mai multe formaţiuni ale minorităţilor naţionale, printre care Uniunea Ucrainenilor din România, Forumul Democrat al Germanilor din România şi Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa".

Potrivit unui comunicat de presă remis de BEC, în şedinţa de joi a Biroului s-au adoptat decizii privind admiterea listelor de candidaţi depuse de Uniunea Ucrainenilor din România (UUR) şi Asociaţia Partida Romilor "Pro-Europa" pentru alegerea Camerei Deputaţilor, precum şi a candidaturii propuse de Uniunea Croaţilor din România. Au fost admise, de asemenea, candidaturile depuse de Forumul Democrat al Germanilor din România pentru Camera Deputaţilor, de Uniunea Elenă din România, de Asociaţia "Liga Albanezilor din România", de Uniunea Bulgară din Banat.

BEC a acceptat şi candidatura depusă de Asociaţia Macedonenilor din România şi pe cea propusă de Asociaţia Italienilor din România. S-au dat decizii de admitere a candidaturilor depuse de Uniunea Democrată Turcă din România pentru alegerea Camerei Deputaţilor, a candidaturii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a candidaturilor depuse de Uniunea Culturală a Rutenilor din România, de Uniunea Sârbilor din România, de Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România.

BEC a respins candidaturile depuse de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România pentru alegerea Camerei Deputaţilor, dar şi pe cele depuse de Ofensiva Tinerilor pentru Camera Deputaţilor.

VEZI DOCUMENTUL AICI