PNL primește întăriri - Oamenii lui Oprea trec în masă la PNL: Suntem onorați!

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 14-10-2016 00:46
Actualizat: 14-10-2016 07:09

Un fenomen interesant se produce în aceste zile. Membri ai defunctului UNPR trec în masă la PNL. Se întâmplă în Maramureș acolo unde în urma unui pact între PNL și Coaliția pentru Baia Mare, liberalii ajung la putere.

Vezi și: Victor Ponta dezvăluie că a primit cucuvele acasă: Am mai primit!/ INTERVIU VIDEO

Coaliția pentru Baia Mare a fost formată de primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru alegerile locale din luna iunie din UNPR, PNTCD, FDGR și PSRo. Deja cei de la FDRG s-au înscris în PNL și PNL-ul a revenit în structurile de putere prin ei în Consiliul Local Baia Mare și în Consiliul Județean Maramureș.

Și mai interesant este că prin această combinație primarul Cătălin Cherecheș devine liderul de facto al PNL Maramureș de vreme ce controlează toți oamenii trecuți de la UNPR și FDGR la PNL și mai are în baza protocolului semnat și opțiunea să pună oameni pe listele PNL pentru parlamentare.

Surse politice susțin pentru ȘTIRIPESURSE.RO  că primul loc la Senat este garantat unul om al primarului și nu este exclus că acel om să fie chiar mama primarului, Viorica Cherecheș.

„Sunt onorat că UNPR are oameni de bună calitate și că aceștia au decis să vină alături de noi. Inclusiv aleșii locali și județeni sunt dispuși să își piardă mandatul pentru a fi în PNL. Oamenii de bună calitate sunt așteptați alături de noi și lansez o invitație la nivel național. Ne dorim ca cei de la centru să ia exemplul celor de la Baia Mare”, a spus deputatul Mircea Dolha, potrivit actualmm.ro

Astăzi, 40 de adeziuni din partea membrilor UNPR Baia Mare au fost deja depuse la PNL, anunță aceeași sursă.

„În urmă cu șase ani am fost numită președintă la UNPR Baia Mare. Am în spatele meu o echipă profesionistă și loială, împreună cu care dorim să ducem mai departe proiectele pentru Baia Mare.

Vă asigurăm de toată promptitudinea și loialitatea noastră. În ultima perioadă nu ne-am regăsit în noua structură PMP și de aceea am venit alături de PNL și Coaliția pentru Baia Mare”, a declarat Ligia Micle, fost președinte UNPR Baia Mare, în cadrul conferinței de presă.