Un sirian refugiat în Germania, urmărit penal pentru apartenenţă la gruparea Stat Islamic

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 27-10-2016 14:00

Un tânăr refugiat sirian sosit în Germania în 2015 a fost pus sub acuzare la mijlocul lunii octombrie pentru apartenenţă la organizaţia Stat Islamic în Siria, transmite AFP, citând un comunicat al Parchetului.

Shaas Al-M., în vârstă de 19 ani, a fost recrutat de gruparea islamistă la mijlocul anului 2014, în satul natal din Siria, printr-un imam de la moscheea locală, şi a sosit în vara lui 2015 în Germania, unde 'şi-a continuat activitatea pentru SI', fiind arestat pe 22 martie, precizează Parchetul.

LIBER la vizele de Canada. Belgia a ajuns la un acord cu Valonia şi va semna acordul CETA

Potrivit acestuia, tânărul a urmat o instruire religioasă şi militară, după care a fost trimis pentru circa şase luni la aeroportul din Deir Ezzor (estul Siriei), unde a primit o armă de tip kalaşnikov şi a participat la lupte.

'În timpul unor şederi la Berlin, el a reperat potenţiale ţinte de atac şi a trimis cel puţin o persoană să lupte în Siria. În plus, el activa ca persoană de contact pentru autori potenţiali de atentate în Germania şi îşi semnalase disponibilitatea de principiu de a comite un atac în Germania', mai arată procurorii, potrivit agerpres.

Suspectul este urmărit în justiţie pentru 'apartenenţă la o organizaţie teroristă' şi pentru 'infracţiune împotriva legii privind controlul armelor de război', se precizează în comunicatul Parchetului.