Secundul lui Cioloș critică PNL și PSD: Ori măriți impozitele, ori dați afară oameni

Autor: Florin Pușcaș
Publicat: 29-10-2016 12:00

Vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, lovește în promisiunile de campanie ale PNL și PSD. Potrivit lui Borc, cele două partide mari exagerează și nu sunt oneste, iar pentru a duce la îndeplinire ce promit ar trebui fie să mărescă impozitele, fie să dea oameni afară din sectorul public.

„Campania electorala aproape ca a inceput si observ cu oarecare tristete absenta unei discutii oneste despre cum vrem sa arate Romania. Imi pare rau dar nu pot sa fiu de acord cu promisiunile ca va curge lapte si miere desi vom reduce veniturile bugetare. Cele doua mari partide supraliciteaza reducerile de taxe si promit investitii, un sistem de invatamant si unul sanitar de calitate”, scrie Costin Borc pe Facebook.

Vezi și: VIDEO CTP a explodat: Nu mai este PNL, este PeNeLina Gorghiu în acest moment

Potrivit vicepremierului, „ecuatia e simpla: nu poti face mult mai mult cu mai putini bani”. „Daca vrem sa continuam cu aceeasi administratie, dar sa o platim mai bine, si daca vrem sa investim mai mult in infrastructura, in educatie, in sanatate si in asistenta sociala, atunci vor trebui marite impozitele si taxele. Daca vrem sa platim taxe mici, atunci va trebui sa avem curajul sa reducem administratia, sa reformam sistemul de pensii si de asistenta sociala, sa reducem pierderile cu intreprinderile neperformante si in general sa reducem cheltuielile statului pentru a avea resursele necesare pentru dezvoltare. Restul e alchimie”, mai scrie Borc.

Vezi și: Un mare scriitor îl DESFIINȚEAZĂ pe Nicușor Dan: 'Lăsați-ne dracului în pace'