Un primar de comună, trimis în judecată pentru corupţie

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 01-11-2016 16:42

Primarul comunei Someş Odorhei, Grigore Berinde, este trimis în judecată de procurori pentru fals intelectual şi abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie, acesta fiind acuzat că a produs un prejudiciu nerecuperat de aproape 600.000 de lei bugetului de stat, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Conform comunicatului menţionat, Grigore Berinde a semnat, în septembrie 2012, în calitate de primar al comunei Şomeş Odorhei, un acord pentru stingerea obligaţiilor de plată cu o firmă privată prin care se atesta în mod nereal faptul că administraţia comunală datora suma de 983.415 lei firmei menţionate, înscrisuri care au fost depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sălaj pentru a obţine repartizarea acestei sume. Primăria a primit astfel de la AJFP Sălaj suma de 592.246 lei, care a fost virată, din dispoziţia primarului, către firma respectivă, prejudiciul fiind nerecuperat. De asemenea, în decembrie 2013, Grigore Berinde a semnat acte prin care s-a atestat, în mod nereal, că aceeaşi firmă a efectuat lucrări pe drumurile din comună în valoare de 11.165 lei, sumă ce ajuns, de altfel, în conturile firmei însă, în acest caz, prejudiciul a fost recuperat, se mai arată în comunicatul Parchetului.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi dirigintele de şantier Radu Liviu Bara, care a semnat centralizatoare a situaţiilor de plată ce atestau în mod nereal că s-au efectuat anumite lucrări pe drumurile din comună. Potrivit sursei citate, dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Jibou, anunţă Agerpres.