Anunţ de ultimă oră de la MAE: ce se întâmplă după seismele din Italia

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 01-11-2016 19:37

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia că, în urma verificărilor efectuate de Autoritatea Naţională a Drumurilor după seismele recente din centrul Peninsulei, circulaţia pe drumul naţional SS4 Salaria a fost deschisă între Amatrice şi Grisciano (provincia Rieti), dar, pe unele porţiuni, se merge pe sens unic alternat, pentru a permite continuarea lucrărilor de reparare a carosabilului.

Într-un comunicat transmis marţi Agerpres, MAE precizează că se recomandă în continuare evitarea tranzitării drumului naţional SS4 Salaria, accesibil între Rieti şi Ascoli Piceno, pentru a permite accesul echipelor de intervenţie. Drumul naţional SS685 'delle Tre Valli Umbre' rămâne închis între provinciile Perugia şi Ascoli Piceno. Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii români care se află în zonele afectate pot accesa site-ul www.stradeanas.it şi descărca gratuit aplicaţia VAI Anas Plus din App store şi Google Play.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare în cazul în care apar situaţii speciale.