Rusia nu se implică în alegerile din SUA. 'Au probleme şi fără să ne băgăm noi'

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 07-11-2016 14:32

Rusia nu intenţionează să intervină în alegerile prezidenţiale din SUA, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, comentând declaraţiile candidatului republican la prezidenţiale, Donald Trump, despre o posibilă fraudare a scrutinului, relatează agenţia de presă TASS.

'Noi nu avem dreptul şi nicio intenţie de a interveni în procesul alegerilor din SUA; şi fără noi există o mulţime de probleme acolo', a reiterat Peskov, calificând drept o chestiune internă a Statelor Unite 'problema combaterii fraudei în alegerile prezidenţiale'.

Noaptea cea mai lungă în SUA. Cu ce rămân americanii după 693 de zile de campanie electorală

Anterior, Donald Trump declanşase un adevărat scandal în Statele Unite, afirmând că ar putea pierde alegerile numai în cazul unor fraude masive, fără a oferi vreo probă în sprijinul declaraţiei sale, aminteşte agenţia de presă citată.

În acelaşi timp, Dmitri Peskov a respins declaraţiile potrivit cărora Kremlinul ar fi colectat informaţii denigratoare despre candidata democrată Hillary Clinton în scopul lansării unei campanii de dezinformare privind alegerile din SUA, potrivit RIA Novosti.

Trump acuză 'SISTEMUL că lucrează' în favoarea lui Clinton

Conform presei, SUA, care au acuzat Moscova de ingerinţă în campania electorală din Statele Unite, nu se aşteaptă la un atac cibernetic de anvergură în ziua alegerilor, ci mai degrabă la apariţia unor documente false în scop de dezinformare, transmite agerpres.