Leonard Cohen a murit la 82 de ani: Vedetele reacţionează pe reţelele de socializare

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 11-11-2016 10:39

Decesul poetului, romancierului şi muzicianului Leonard Cohen la vârsta de 82 de ani, confirmată joi de agentul său pe pagina de Facebook a artistului, a declanşat un val de reacţii pe social media, atât din partea fanilor cât şi a vedetelor şi a unor oameni politici. 

Jennifer Hudson i-a mulţumit lui Leonard Cohen pentru ''dedicarea faţă de muzică'', dar şi pentru că a scris ''unul dintre cântecele mele preferate, "Hallelujah". 

Justin Timberlake a scris pe Twitter că Leonard Cohen a fost ''un spirit şi un suflet dincolo de orice comparaţie''. 

Alanis Morissette s-a limitat în a folosi un emoticon ce semnifică tristeţea profundă, alături de numele poetului şi artistului. 

Şi premierul canadian Justin Trudeau a reacţionat pe Twitter scriind că ''Muzica niciunui alt artist nu s-a simţit şi nu a sunat ca aceea a lui Leonard Cohen'', adăugând că opera acestuia ''a rezonat de-a lungul generaţiilor''. ''Canada şi restul lumii îi vor simţi lipsa'', a încheiat Trudeau. 

Russell Crowe s-a numărat şi el printre cei care au publicat un mesaj pe Twitter. Acesta a preferat să îi transmită câteva vorbe direct regretatului om de cultură: ''Dragă Leonard Cohen, mulţumesc pentru nopţile liniştite, pentru reflecţie, perspectivă, zâmbetele piezişe şi pentru adevăr''. 

Mia Farrow a ales un citat din Leonard Cohen pentru a-şi exprima tristeţea: ''Toate lucrurile au o spărtură în ele, aşa pătrunde lumina''. 

Actorul Rob Lowe a scris pe Twitter: ''Am trăit pierderea multor legende, dar niciodată nu am văzut atât de multe dintre operele lor citate după moartea acestora''. 

Scriitoarea Elizabeth Gilbert i-a mulţumit lui Leonard Cohen într-un mesaj adăugând ''Chiar te-am iubit''. 

Bette Midler a scris: ''Încă o voce magică a încetat''. 

Kiefer Sutherland postat pe Twitter că ''încă un artist canadian a decedat astăzi. Leonard Cohen, odihneşte-te în pace. Hallelujah''. 

Scriitorul Paulo Coelho a publicat un scurt mesaj pe Twitter în care a scris ''Odihneşte-te în pace'' şi a adăugat un link către piesa ''Hallelujah''. 

Regizorul Ron Howard a scris pe reţeaua de socializare Twitter că a murit 'unul dintre cântăreţii-poeţi preferaţi''. 

Dita Von Teese a publicat un mesaj pe Instagram scriind că este tristă să audă că ''tocmai l-am pierdut pe marele poet Leonard Cohen. Am fost un mare fan. Avea cea mai senzuală voce din toate timpurile''. 

Samuel L. Jackson i-a sfătuit pe cei care îl urmărească să îşi acorde ''un moment pentru a asculta măiestria lui Leonard Cohen''. 

Pe 21 septembrie anul acesta, Leonard Cohen a sărbătorit împlinirea a 82 de ani, anunţând lansarea unui nou album în care explorează relaţia metafizică a omului cu Dumnezeu şi cu moartea. Cohen a lansat trei albume în şase ani, iar "You Want It Darker" promite să aibă aceeaşi încărcătură emoţională, dar totodată să fie mai muzical decât "Popular problems", lansat la împlinirea a 80 de ani, în 2014, mai sublinia în urmă cu două luni AFP. 

La mijlocul lunii octombrie artistul declara într-un interviu acordat pentru ediţia următoare din The New Yorker că îşi doreşte să încheie numeroasele proiecte muzicale şi literare începute, dar că este pregătit să moară.AGERPRES