AMENINȚARE NUCLEARĂ Iranul avertizează SUA că ia în calcul 'alte opțiuni'

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-11-2016 23:12
Actualizat: 12-11-2016 00:43

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, a cerut vineri viitoarei administraţii de la Washington să respecte acordul internaţional încheiat anul trecut asupra programului nuclear al Iranului, transmite Xinuha.

Zarif a avertizat că Teheranul ar putea lua în considerare "alte opţiuni" în caz că planul comun de acţiune va fi încălcat de oricare din părţi, a relatat televiziunea locală Press TV, preluată de agenţia de presă citată. Iranul este gata să îşi îndeplinească propriile obligaţii, dacă şi celelalte părţi procedează la fel.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

Mai mulţi oficiali iranieni şi-au exprimat îngrijorarea privind viitorul acordului nuclear, după ce Donald Trump a fost ales preşedinte al Statelor Unite. În timpul campaniei electorale, Trump a apreciat că acordul cu Iranul este "cel mai rău negociat vreodată".

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a declarat încă de miercuri, a doua zi după alegerile din SUA, că viitorul preşedinte american trebuie să respecte acordul cu Iranul, care reflectă o rezoluţie a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi nu poate fi denunţat unilateral, transmite agerpres.ro.

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE