Opt morţi şi şase răniţi într-un ATENTAT sângeros din Irak

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 14-11-2016 10:43

Opt persoane au fost ucise luni într-un atac sinucigaş la Ain al-Tamer, o regiune situată la sud-vest de Bagdad care este în general ferită de acest gen de violenţe, au declarat oficiali irakieni, relatează AFP.

În atacul de la Ain al-Tamer au participat şase persoane, dintre care unele ar fi fost ucise de forţele de securitate înainte de a-şi activa vestele explozive. În atac au fost rănite alte şase persoane.

Citeşte şi: Avertismentul teroriştilor pentru Donald Trump: 'JIHADUL abia acum începe!'

Atacatorii sinucigaşi au încercat să intre în Ain al-Tamer, însă confruntaţi cu reacţia forţelor de securitate, ei s-au retras într-o zonă din apropiere unde şi-au detonat explozibilii, a declarat un membru al consiliului provinciei Kerbala, Masoum al-Tamimi.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne a afirmat că cinci dintre atacatori au fost ucişi de forţele de securitate şi numai al şaselea atacator ar fi avut timp să-şi detoneze bomba în interiorul unei case.

Atacul nu a fost revendicat pentru moment, însă modul de acţiune aminteşte de cel al grupării extremiste sunite Statul Islamic (SI) în Irak. Atacul a avut loc într-o perioadă în care forţele de securitate irakiene înaintează către Mosul, fieful SI din Irak, în cadrul vastei ofensive lansate pe 17 octombrie, relatează agerpres.