Scandal în Secuime. Cum își bate joc un primar UDMR de o sentință judecătorească

Autor: Roxana Popa, Redactor
Publicat: 16-11-2016 09:56
Actualizat: 16-11-2016 10:51

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a  fost silită  să se  conformeze,  la solicitarea unui executor judecătoresc, o sentință definitivă prin care a fost obligat să îndepărteze drapelul Ungariei, steagul secuiesc și steagul municipiului din primărie. În schimb, edilul Raduly Robert a ales  o  nouă formă de a  lua peste picior decizia instanței.

„Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, un nostalgic al Ungariei Mari, a refuzat să pună în executare această sentință definitivă, motiv pentru care am apelat la serviciile unui executor judecătoresc care a pus în executare sentința. Urmare somației primite, primarul UDMR a pus în executare sentința definitivă și a îndepărtat toate steagurile din Primăria Miercurea Ciuc, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene. În locul drapelului Ungariei primarul UDMR a arborat în primărie steagul negru de doliu”, scrie dantanasa.ro.

În luna februarie a acestui an, Tribunalul Harghita a admis acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și l-a obligat pe Primarul municipiului Miercurea Ciuc să îndepărteze toate steagurile, cu excepția drapelului României și cel al Uniunii Europene, din incinta și de pe fațada Primăriei Miercurea Ciuc.