Bistrița Năsăud: Patru tinere, condamnate la închisoare pentru trafic de persoane

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 17-11-2016 11:06

Două tinere de 22, respectiv 29 de ani din localitatea bistriţeană Tureac au fost încarcerate în Penitenciarul de maximă siguranţă Gherla după ce au fost condamnate de Tribunalul Bistriţa-Năsăud la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane şi trafic de minori, potrivit buletinului de presă remis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean. 

"La data de 16 noiembrie, poliţiştii de investigaţii criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de Tribunalul Bistriţa-Năsăud, împotriva a două femei, de 22 de ani, respectiv 29 de ani, ambele din localitatea Tureac. Acestea sunt condamnate la patru ani închisoare, fiecare, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori. Cele două au fost încarcerate în Penitenciarul de maximă siguranţă Gherla, Secţia Exterioară Cluj-Napoca", se arată în comunicat citat de agerpres.ro.

Schimbări majore la DIICOT: Marile dosare care nu vor mai ajunge aici


Femeile arestate au fost acuzate că, în perioada 2013-2014, ar fi traficat două tinere, dintre care una minoră, în vederea practicării prostituţiei în Italia, conform datelor furnizate de către purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca. 

Instanţa a dispus confiscarea de la cele două inculpate "a sumelor de 25.000 euro şi respectiv de 4.200 euro sau echivalentul în lei la data plăţii, bani obţinuţi de inculpate în urma săvârşirii faptelor deduse judecăţii", precum şi plata unor daune civile în sumă totală de 8.000 euro către părţile vătămate. 

Dosarul deschis de DIICOT pe numele celor două tinere din Tureac, condamnate pentru trafic de persoane şi trafic de minori, datează din aprilie 2015, Iniţial, faţă de acestea s-a luat măsura arestului la domiciliu timp de două luni şi jumătate, după care au fost plasate sub control judiciar.