India: Cel puţin 120 de morţi după ce un tren de pasageri a deraiat în nordul ţării (nou bilanţ)

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 20-11-2016 18:42
Actualizat: 20-11-2016 18:48

Cel puţin 120 de persoane au murit în India după ce un tren expres de pasageri care circula între oraşul Patna (nord) şi Indore (centru) a deraiat duminică dimineaţa lângă oraşul Kanpur, statul Uttar Pradesh (nord), a anunţat poliţia, acesta fiind cel mai grav accident feroviar produs în India din 2010, relatează AFP preluat de Agerpres.

"Bilanţul a ajuns la 120 de morţi. Cel puţin 200 de persoane au fost rănite", a declarat Zaki Ahmad, un responsabil al poliţiei din Kanpur. 

La operaţiunile de salvare au participat sute de poliţişti şi militari. Echipaje de descarcerare au tăiat acoperişul vagoanelor pentru a putea ajunge la victimele prinse între fiarele contorsionate. 

Potrivit presei locale, trenul transporta numeroase familii care călătoreau împreună. 

O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauzele accidentului. Conform primelor informaţii dezvăluite de autorităţi, trenul ar fi deraiat din cauza unei şine deteriorate. 

Premierul indian Narendra Modi şi-a exprimat pe Twitter "profunda durere" faţă de această tragedie. 

Acesta este cel mai grav accident feroviar produs în India din 2010 când un tren de călători a intrat în coliziune cu un tren de marfă în statul Bengalul de Vest (est). 146 de persoane au murit şi peste 200 au fost rănite în accident.