SURPRIZĂ: Pe cine vrea Trump ca ambasador al Marii Britanii la Washington. Răspunsul Londrei

Autor: Andrei Radu
Publicat: 22-11-2016 12:10
Actualizat: 22-11-2016 12:28

Donald Trump, presedintele-ales al SUA, a scris recent, pe contul sau de Twitter, ca mai multe persoane ar dori ca Nigel Farage, fostul lider al UKIP, sa devina ambasadorul Marii Britanii in SUA. Decizia a fost salutata de proaspatul ales in functia de presedinte al Americii.

"Multi oameni ar dori sa-l vada pe Nigel Farage in pozitia de ambasador al Marii Britanii in SUA. Ar face o treaba pe cinste," a scris Trump pe contul sau de Twitter.

Citesti si: PRIMA mișcare GEOPOLITICĂ luată de Donald Trump în prima zi de mandat

Farage a fost unul dintre principalii lideri aflati in spatele referendumului care a avut loc acum cateva luni prin care britanii au decis ca tara lor sa iasa din UE.

Reuters scrie ca Farage a tinut un discurs de sustinere a candidatului Donald Trump, in SUA, in timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, si l-a vizitat pe noul presedinte dupa castigarea alegerilor. Farage a declarat, in urma intalnirii cu Trump, ca Brexitul a adus o infinitate de noi posibilitati de dezvoltarea pentru Marea Britanie, precizand ca tara sa ar trebui sa inceapa aceasta noua etapa a existentei sale alaturi de America lui Donald Trump.

Marea Britanie a anuntat insa ca locul de ambasador la Washington nu este vacant, si ca britanicii au deja un foarte bun ambasador acolo.