Coaliţia arabă BOMBARDEAZĂ Yemenul. 12 civili au fost ucişi

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 23-11-2016 13:18

Doisprezece civili au fost ucişi şi şase au fost răniţi în cursul unor lovituri aeriene întreprinse de coaliţia condusă de saudiţi miercuri în provincia yemenită Hajja (nord-vest), au afirmat surse locale şi oficiale, citate de agenţia Xinhua.

Potrivit unor localnici, în districtul Hayram au fost ucise persoane care se îndreptau la bordul unui vehicul către o piaţă publică locală.

Scandal MONSTRU la Seul. Preşedinţia EXPLICĂ lista de cumpărături: viagra şi placentă umană

Agenţia de stat Saba a relatat că victimele au fost înregistrate în zona Akawah, în cadrul ''ultimei serii de lovituri aeriene barbare ce vizează civili, în agresiunea aeriană saudită susţinută de SUA.

Saba a citat rezidenţi locali care făceau ''un apel puternic la comunitatea internaţională să acţioneze pentru încetarea unor astfel de încălcări împotriva poporului yemenit''.

Arabia Saudită, care conduce o coaliţie militară formată din ţări în majoritate arabe, intervine în conflictul din Yemen din martie 2015 în cadrul unei campanii aeriene.

Donald Tusk: 'Securitatea şi prosperitatea Estoniei se bazează pe NATO şi UE'

Campania are drept scop reinstalarea la putere a fostului preşedinte Abd-Rabbo Mansour Hadi, pe care rebelii houthi l-au forţat să plece în exil la Ryad (Arabia Saudită) în 2014.

În cursul a mii de lovituri aeriene, care nu au reuşit să-l readucă la putere pe Hadi sau să-i învingă pe rebelii houthi, peste 10.000 de yemeniţi au fost ucişi, în majoritate copii şi femei, şi mai mult de trei milioane au fost strămutaţi, transmite agerpres.