Două judecătoare de la Tribunalul București, sancționate de CSM

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 23-11-2016 15:06

Două judecătoare de la Tribunalul București au fost sancționate miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba de Steliana Mihăilescu, judecător la Tribunalul Bucureşti, care a fost sancționată de CSM cu diminuarea indemnizaţiei pentru o perioadă de două luni, pentru nerespectarea unor dispoziţii administrative.

ONOARE mai mare nu se putea: Cine îl va vizita pe Donald Trump


"Secţia pentru judecători (...) a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. (...) Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 2 luni' pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) 'nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente'", se precizează într-un comunicat al CSM.

VEDETE din Radio, alături de șeful societății, puși sub ACUZARE de procurori

De asemenea, Bogdana Ligia Secan, judecător la Tribunalul Bucureşti, a fost sancţionată miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii cu excluderea din magistratură, pentru întârzieri repetate în efectuarea lucrărilor. 

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Secan Bogdana Ligia, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. (...) Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) 'întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile'", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, hotărârile de sancţionare vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare. 

Deciziile pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.