Reacția PNL, după ce USR a trecut înaintea liberalilor în ultimul sondaj

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 23-11-2016 15:26
Actualizat: 23-11-2016 15:34

Un sondaj realizat de Kantar-TNS la comanda USR cu mai puțin de trei săptămâni înaintea alegerilor parlamentare arată o schimbare importantă pe scena politică.

PSD se află pe primul loc, cu 40%, în sondajul Kantar-TNS, în rândul respondenților care au declarat că vor merge în mod sigur la vot și s-au decis cu ce partid vor vota.

Tot în rândul alegătorilor deciși, USR este creditat cu 19%, iar PNL cu 18%. Este pentru prima oară când Uniunea Salvați România trece înaintea Partidului Național Liberal la nivel național.

„Cine a comandat un astfel de sondaj și-l analizează. Eu sunt sigur că cei de la PSD au un alt sondaj, cei de la ALDE au un alt sondaj”, a spus şeful de campanie al PNL pentru alegerile parlamentare, Gheorghe Falcă, într-o intervenție telefonică, la Antena3.

Întrebat cum arată sondajul PNL, Gheorghe Falcă a răspuns: „L-am transmis acum două săptămâni sondajul și se cunoaște, a fost făcut public. Nu seamănă cu acest sondaj. De aceea nu vreau să intru în competiție pe sondaje. M-ați întrebat ceva, v-am răspuns sincer. Eu doresc ca, după 11 decembrie, PNL să fie la guvernare, evident, cu partenerii care îl susțin pe Dacian Cioloș”.