Arabia Saudită acuză noi atacuri cibernetice asupra instituţiilor guvernamentale

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 02-12-2016 13:32

Reţeaua de calculatoare a guvernului saudit a fost ţinta unui nou atac cibernetic, a anunţat vineri cotidianul Arab News, conform potrivit agerpres.

Centrul naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) saudit a detectat atacuri electronice distructive îndreptate împotriva mai multor agenţii guvernamentale şi organizaţii vitale, scrie publicaţia saudită.

Citeşte şi: Reacţia vehementă a Teheranului, după ce Congresul american a prelungit sancţiunile

NCSC avertizase la 19 noiembrie împotriva ameninţărilor organizate care vizează întreruperea activităţii unor agenţii guvernamentale.

Grupul de securitate informatică american Symantec a avertizat luni că un malware denumit Shamoon care şterge conţinutul computerelor a devenit din nou o ameninţare şi a fost utilizat într-un nou val de atacuri contra instituţiilor guvernamentale din Arabia Saudită.

Shamoon a fost folosit în atacuri asupra companiilor energetice saudite în 2012 şi este în mare parte neschimbat în raport cu versiunea utilizată acum patru ani, a precizat Symantec.

"Autorii atacului cibernetic par să lucreze din greu la pregătirea operaţiunii", au precizat experţii în securitate. Mai mult, spun ei, autorii vor să atragă atenţia asupra acestor atacuri.