Grigore Cartianu, sclavul lui SOROS! - de Ninel PEIA

Autor: Ninel PEIA, Intelligence Consultant (deputat român 2012-2016)
Publicat: 03-12-2016 14:58
Actualizat: 03-12-2016 18:17

Gregoire, ecrivain, singurul ziarist de pe lume care voia o fotografie cu Cristos

Nu avem ce face, există şi oameni săraci cu duhul. Atât de săraci, încât nu sunt capabili să nască argumente, apelând, inevitabil, la ce-ar face maimuţele, dacă ar vocabula: împroaşcă insulte precum curul sconcsului. De regulă, astfel de activităţi sunt sinonime cu băgatul în seamă. Ca semiilegaliştii de pe vremea comuniştilor: deşi nu-i căuta nimeni, ei tot se ascundeau...

O astfel de vermină este, de prea multă vreme, numitul Grigore Cartianu, ziarist părât şi ecrivain şi mai pârât. Neremarcat de nimeni, grobianul purtător de pix inutil are tupeul de a se atârna de mine, ataşându-mi şi adjectivul „limbric”. În mod normal nici nu m-aş fi aplecat să văd dacă l-am strivit deja sub talpa pantofului meu, dar o fac pentru că acum am şansa să privesc de aproape un neandertalian autentic.

Cartiene, voi folosi cuvinte foarte simple, ca să le poţi pricepe, acolo, sub fruntea ta de două degete lăţime:

- N-ai de unde să ştii dacă sunt limbric decât dacă ţi-am generat vreo ascaridioză. Ceea ce aveai deja, ţinând cont că ai învăţat să foloseşti lingura mult după ce ţi s-a zis că ar trebui să-ţi razi tuleiele. Iar dacă ţi-am provocat ascaridioză, bravo mie, sper să nu mai scapi de ea.

- Sunt uluit de faptul că, pe facebook, nu faci greşelile gramaticale care te-au făcut celebru la tv, ceea ce mă îndeamnă să te întreb pe cine plăteşti ca să scrie în locul tău aburelile alea pestilenţiale din social media?

- În mod eronat, mi te adresezi cu Ninel Belitul. În primul rând, pentru tine, sunt în cel mai rău caz „domnul Ninel”. Evident, un ecrivain ca tine nu cunoaşte acest cuvânt, drept pentru care îţi voi îngădui să mi te adresezi de acum înainte cu titulatura „Excelenţa Voastră”.

- revenind la Ninel Belitul, sunt nedumerit. Ce înţelegi prin „belit”? Ninel Decalotatul, sau Ninel Jupuitul, pentru că diferenţa este uriaşă. Şi după cum poate vedea toată lumea, cu ochiul liber, că nu sunt jupuit, cred că te-ai referit la decalotat. Mă bucur că ai observat acest lucru, că am ce decalota, adică am cu ce, nu mulţi colegi de-ai tăi, cro-magnoni, au atâta spirit de observaţie. Mă îngrijorează, însă, zona asupra căreia ai ochit şi îţi cer să nu-mi mai faci curte, în mod public, altfel te dă nevastă-mea în judecată că mă hărţuieşti sexual, nebunatic mic de grotă. Un proverb zice să îţi ţii duşmani aproape, dar nici chiar aşa...

- Deci, golănaşule, ai luat şi tu bani de la Soros, de te umfli precum laptele pus la foc? Asta ar fi o premieră, să fi dat burse Soros agramaţilor... Poate te-a luat ca animal de studiu, deşi au şi ungurii bogaţi, proştii lor...

Ca să închei într-o notă veselă, voi dezvălui una dintre gafele ce l-au făcut celebru pe Grigore, sculă de jurnalist. Înainte de un Paşte, fiind el la cârma unui ziar, Cartianu urla la reporterii săi că vrea o fotografie cu Isus, că alte ziare au, şi al lui, nu... Puteţi crede că individul e convins şi acum că Pilat din Pont colecţiona aparate foto?

Ptiu, bătute-ar norocul de băiat isteţ ce eşti tu...

P.S. – Ecrivaine, cea mai mare problemă de securitate naţională din ultimii 27 de ani - Uniunea Salvaţi ( SOROS) România ( USR),  să intre in Parlamentul României.

Ninel PEIA

Deputat de Ilfov

www.ninelpeia.ro