Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a ÎNCHEIAT

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 10-12-2016 08:02

Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat sâmbătă, la ora 7,00. 

În cursa electorală pentru scrutinul din 11 decembrie s-au înscris în total, potrivit Biroului Electoral Central, 6.477 de candidaţi, dintre care 4.251 pentru Camera Deputaţilor şi 2.226 pentru Senat.

Alina Gorghiu: Dragnea s-a crezut Moș Crăciun, dar a fugit toată campania de dezbatere/INTERVIU


Peste 18 milioane de cetăţeni români sunt aşteptaţi la urne să-şi exprime votul, atât în ţară, cât şi în diaspora. 

În diaspora a început deja votul, deoarece cetăţenii români cu reşedinţa sau domiciliul în străinătate şi care s-au înscris în Registrul electoral au primit buletinele de vot prin Poşta Română.

Liviu Dragnea: Membri PSD au fost contactați pentru o `soluție imorală` Urmează zile istorice!


Plicurile cu voturile prin corespondenţă se centralizează la Biroul Electoral de Circumscripţie 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. 

Pentru organizarea alegerilor s-au constituit circumscripţii electorale la nivelul celor 41 de judeţe, o circumscripţie în municipiul Bucureşti şi o circumscripţie pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării. Numărul total al circumscripţiilor electorale este de 43. 

Pentru organizarea alegerilor s-a aprobat suma totală de 227,7 milioane de lei, iar fondurile necesare sunt prevăzute în bugetele MAI, MAE, AEP, STS, INS, pe categorii de cheltuieli.