PAPARAZZI de Dâmbovița: Un membru al unei comisii de vot FOTOGRAFIA alegătorii

Autor: Andrei Radu
Publicat: 11-12-2016 16:01
Actualizat: 11-12-2016 17:00

O sesizare potrivit căreia un membru al unei comisii de vot din judeţul Dâmboviţa fotografiază alegătorii când ies din secţie a fost primită la numărul 112, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

"La numărul unic de urgenţă 112 a fost primită o sesizare potrivit căreia membrul unei comisii de vot din judeţul Dâmboviţa fotografiază persoanele care îşi exercită dreptul la vot în momentul în care acestea ies din secţia de votare. În caz se fac cercetări", a informat Dajbog, într-o declaraţie de presă.

Citește și: Primele rezultate la ALEGERILE PARLAMENTARE: PNL URCĂ tare, PSD are scor bun, surpriză în EXIT-POLL

"Poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi cu privire la faptul că o persoană s-a prezentat la o secţie de votare din Capitală şi a încercat să voteze fără a avea acest drept. În cauză se efectuează cercetări. În judeţul Iaşi, localitatea Voineşti, preşedintele secţiei de votare a sesizat faptul că o femeie, membru al comisiei de vot, a încercat să voteze şi pentru soţul ei care nu era prezent. Biroul Electoral Judeţean a sesizat IPJ Iaşi, care a demarat cercetările în cauză. Preşedintele unei secţii de vot din Bucureşti a sesizat Poliţia, după ce a constatat lipsa unui buletin de vot, în momentul desigilării sacilor cu buletine de vot. Cercetările sunt continuate pentru clarificarea situaţiei, fără să fie afectat procesul de vot", a declarat Dajbog.

Ea a menţionat că tot în Bucureşti o persoană a primit două buletine de vot pentru Camera Deputaţilor şi unul pentru Senat. Potrivit lui Dajbog, cetăţeanul a introdus în urnă toate cele trei buletine de vot primite, iar în cauză se fac cercetări, anunță Agerpres.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Universitatea de Medicină: Un profesor s-a DEZBRĂCAT în fața studenților! Reacția ȘOCANTĂ a studentelor / VIDEO

"În judeţul Hunedoara duminică dimineaţa au fost înlocuite două ştampile de control după ce una dintre ele a fost aruncată din greşeală în foc, iar cealaltă a fost pierdută. Într-o secţie de votare din localitatea buzoiană Poşta Câlnău cele cinci ştampile cu menţiunea 'Votat' au fost aruncate accidental în foc. Procesul electoral a fost reluat după înlocuirea ştampilelor.

În judeţul Prahova, poliţiştii au deschis o anchetă, după ce preşedintele unei secţii de votare din Ploieşti a sesizat dispariţia unei ştampile cu menţiunea 'Votat'. Se fac verificări şi cu privire la un cetăţean din Sibiu care ar fi votat la o secţie din municipiu, cu toate că nu avea domiciliul sau reşedinţa în Sibiu.

Citește și: De ce GEM femeile când fac SEX? Nu are legătură cu plăcere


Un caz similar şi în localitatea Apoldu, din acelaşi judeţ, unde o persoană a încercat să voteze, deşi nu avea reşedinţa în judeţul Sibiu", a adăugat Dajbog.