Donald Trump face o GAFĂ ce poate declanșa RĂZBOIUL cu China: Ce a putut să declare / VIDEO

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-12-2016 19:30

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a pus duminică sub semnul întrebării necesitatea respectării în continuare a politicii privind 'o singură China' - care a determinat Washingtonul să întrerupă relaţiile cu Taiwanul în 1979 - , în lipsa unor concesii din partea Beijingului, mai ales în materie comercială, transmit Reuters, AFP şi EFE.

'Înţeleg foarte bine politica ''o singură Chină'', dar nu ştiu de ce trebuie să fim legaţi de politica ''o singură China'', dacă nu încheiem un acord cu China care să se refere la alte lucruri, inclusiv comerţul', a declarat Trump, într-un interviu pentru Fox News, informează agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL la Universitatea de Medicină: Un profesor s-a DEZBRĂCAT în fața studenților! Reacția ȘOCANTĂ a studentelor / VIDEO

Donald Trump a provocat nemulţumiri la Beijing după ce acceptat recent o discuţie telefonică de felicitare din partea preşedintei Taiwanului, Tsai Ing-wen, pentru victoria sa în alegerile de pe 8 noiembrie.

'Nu vrea să-mi dicteze China, iar acesta a fost un apel către mine, nu l-am iniţiat eu. A fost o discuţie foarte plăcută, scurtă. Şi de ce ar trebui să-mi spună un alt stat că nu pot să primesc un apel telefonic? Cred că ar fi fost foarte lipsit de respect, să fiu sincer, să nu preiau apelul', a adăugat el.

Citește și: Primele rezultate la ALEGERILE PARLAMENTARE: PNL URCĂ tare, PSD are scor bun, surpriză în EXIT-POLL

În acelaşi interviu, Donald Trump a criticat Beijingul pentru politica monetară, în privinţa Mării Chinei de Sud, dar şi cu referire la Coreea de Nord.