Ludovic Orban nu se dezminte: Fostul lider al liberalilor RUPE TOT

Autor: Cristi Selaru
Publicat: 14-12-2016 07:42

Liberalul Ludovic Orban susţine că singurii care au dreptul să decidă asupra căii pe care trebuie să o urmeze PNL sunt membrii de la baza partidului, el precizând că în campania electorală s-a mers pe acelaşi sistem de "paraşutare" a unor candidaţi, fără a se ţine cont de voinţa organizaţiilor locale.

"PNL are nevoie de revenirea la democraţie. PNL nu înseamnă un grup de oameni aflat vremelnic la conducerea partidului. (...) Singurii care au dreptul să hotărască azi ce trebuie făcut în PNL sunt membrii săi de la bază, care azi ştiu foarte bine cine merită să fie învestit cu încredere. (...) Dacă cineva îşi imaginează că mai merge cu cârdăşii, cooperative, cu mistificări de baze de date şi cu alte şmecherii prin care să încerce să impună o voinţă care e contrară voinţei bazei PNL, după părerea mea se înşeală", a declarat, marţi, Ludovic Orban.

Citește și: ȘOC la McDonald’s! S-au scumpit toate produsele: Iată noile prețuri

Întrebat dacă până acum nu a fost democraţie în partid, el a arătat că, deşi au existat nişte proceduri de desemnare a candidaţilor, ele nu s-au respectat.

"Pui organizaţiile, fac voturi democratice să stabilească listele de candidaţi, după care se întorc listele de către conducerea centrală fără niciun fel de respect? Se întreabă unii de ce n-au tras primarii? Păi când s-au depus memorii din partea primarilor pentru susţinerea unor candidaţi la Parlament nici măcar nu au fost introduse pe ordinea de zi în Biroul Politic. S-a mers pe acelaşi sistem de paraşutare a unor candidaţi, deşi au fost stabilite nişte proceduri. (...) Nu s-au respectat", a răspuns Ludovic Orban.

Citește și: Madonna ȘOCHEAZĂ din nou: Ce a putut să facă pe scenă / VIDEO HOT

Liberalul a precizat că nu este de acord ca Alina Gorghiu să fie făcută responsabilă de rezultatul PNL, ci toţi cei implicaţi în procesul decizional.

"Cred că azi în PNL nu e nevoie să cârpim nişte decizii luate în acelaşi Birou Politic care a luat decizii şi până azi. Să numim pe unii interimari care nu ştim dacă vor candida sau nu vor candida, care nu ştim dacă vor folosi sau nu poziţia interimară pe care o dobândesc pentru a-şi fructifica un avantaj într-o eventuală competiţie în PNL", a afirmat Orban.

Citește și: GAFĂ de zile mari a unei prezentatoare: A rămas în sânii goi, în fața telespectatorilor / VIDEO NECENZURAT

El mai spus că PNL trebuie să îşi regăsească identitatea, iar deciziile să fie luate cu participarea bazei partidului.

"PNL va fi PNL sau nu va mai fi. (...) PNL are nevoie cu adevărat de regăsirea identităţii. PNL are nevoie ca decizia să se întoarcă în PNL şi să fie luată cu participarea bazei partidului. Să nu mai fie tot felul de oameni care vin şi aduc lumina dintr-o parte sau din cealaltă. Decizia trebuie luată de membrii PNL, de organismele statutar constituite în urma alegerilor care sunt învestite cu legitimitate prin votul membrilor PNL", a conchis Ludovic Orban.