Zeci de copii sunt prinşi în conflictul din Alep şi separaţi de familiile lor

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 13-12-2016 17:51

Zeci de copii sunt prinşi în conflictul sângeros din estul Alepului şi sunt separaţi de familiile lor, a avertizat marţi Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), relatează DPA. 'Potrivit unor informaţii alarmante furnizate de un doctor din oraş, mulţi copii, poate mai mult de 100, neînsoţiţi sau separaţi de familiile lor, sunt prinşi într-o clădire sub atacul din estul Alepului', a declarat directorul regional al UNICEF, Geert Cappelaere. 'Cerem tuturor părţilor implicate în conflict să permită evacuarea în siguranţă şi imediată a tuturor copiilor', se arată în comunicat.

Guvernatorul din Alep nu a fost disponibil să comenteze cu privire la informaţiile ONU despre aceste atrocităţi. Toţi copiii din oraşul sirian Alep suferă de traumatisme psihice din cauza violenţelor care însângerează acest mare oraş din nordul Siriei, unde are loc un război crunt între forţele regimului sirian şi rebeli, a declarat un responsabil al UNICEF, citat de AFP. 'Toţi copiii din Alep suferă. Toţi sunt traumatizaţi', a declarat Radoslaw Rzehak, şeful biroului Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din oraşul sirian devastat de război.

La Alep, între 200.000 şi 230.000 de copii au nevoie de un sprijin psiho-social, a apreciat Rzehak, anunţă Agerpres. Peste 300.000 de persoane au murit de la declanşarea în martie 2011 a războiului civil în Siria şi alte câteva milioane au fost constrânse să se refugieze.