Angela Merkel reacționează după atentatul de la Berlin: Poliția vrea ca oamenii să stea în case

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 19-12-2016 23:30

Poliţia berlineză le-a cerut luni seara locuitorilor capitalei Germaniei, prin intermediul reţelelor sociale, să rămână în case şi să evite răspândirea de zvonuri, după ce s-a confirmat că cel puţin nouă persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în urma intrării unui camion în zona pietonală a unui târg de Crăciun, transmite agenţia EFE.

Potrivit acesteia, media germană, citând poliţia aflată la locul evenimentului, notează că prima ipoteză a forţelor de securitate se referă la un atac terorist, deşi pentru moment nu s-a confirmat oficial acest fapt, scrie agerpres.ro.

Citește și: Moise Guran e acuzat de PLAGIAT: Ce ar fi făcut fostul jurnalist

Poliţia din Berlin le-a cerut cetăţenilor să nu se apropie de locul în care în care a avut loc incidentul, Breitscheidplatz, pentru a lăsa liber accesul numeroaselor ambulanţe şi vehicule de pompieri care transportă răniţii din zonă.

Conform agenţiei DPA, care citează precizări ale poliţiei germane, un suspect în acest caz a fost reţinut, iar un altul a murit.

Citește și: Ponta, pe făraș

"Suntem în doliu şi sperăm că numeroşii răniţi vor putea primi ajutor", a indicat purtătorul de cuvânt al cancelarei germane Angela Merkel, Steffen Seibert, pe contul său de Twitter, evocând "teribilele ştiri" din Berlin, transmite AFP.