Dreapta radicală din Germania ia atitudine şi cere CONTROL la toate graniţele

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 20-12-2016 14:00

Şefa Alternativei pentru Germania (AfD, partid antiimigraţie, dreapta radicală), Frauke Petry (foto), a declarat marţi, după atentatul de luni de la Berlin, că ţara sa 'nu mai este sigură' şi i-a cerut cancelarului Angela Merkel să preia imediat controlul asupra frontierelor, transmite EFE, potrivit agerpres.

'Germania nu mai este sigură. Este obligaţia cancelarului să comunice' acest lucru cetăţenilor, a spus Petry, citată într-un comunicat de presă. Contextul care a permis comiterea acestui atac 'a fost importat în mod imprudent şi sistematic în ultimul an şi jumătate', a adăugat ea, referindu-se la informaţiile potrivit cărora atacatorul este solicitant de azil.

Reacţia lui Merkel după atacul din Berlin: 'Sunt dezamăgită, şocată şi tristă'

'Nu este numai un atac la adresa libertăţii noastre şi a felului nostru de a trăi, ci şi la adresa tradiţiei noastre creştine', a insistat Petry. Ceea ce s-a întâmplat la Berlin 'nu este şi nu va fi un caz izolat şi târgul de Crăciun nu este un obiectiv aleatoriu', a apreciat lidera AfD.

Petry a atras atenţia că Germania este divizată pe tema politicii promovate de cancelarul german, de primire a refugiaţilor, şi a cerut ca frontierele 'deschise în mod iresponsabil' să fie din nou controlate. 'Potenţialii terorişti şi cei aşa-zis potenţial terorişti trebuie expulzaţi, moscheile în care se predică jihadul trebuie închise. Toţi musulmanii care consideră că ţara noastră este şi patria lor trebuie să aprobe aceste măsuri', a continuat ea.

Un individ identificat drept Naved B, în vârstă de 23 de ani, refugiat venit probabil din Pakistan, a intrat în plin luni seara cu un camion în mulţimea care participa la un târg de Crăciun, ucigând 12 oameni şi rănind aproape 50.