Modernizare la Căminul pentru persoane vârstnice Periş-Ilfov,după recomandările Avocatului Poporului

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 21-12-2016 20:32

La Căminul pentru persoane vârstnice din localitatea ilfoveană Periş au fost reparate rampele de acces, care vor fi date în folosinţă până la finele acestui an, o sală de recuperare-relaxare şi o bibliotecă, toate acestea fiind realizate în urma recomandărilor făcute de Avocatul Poporului. Avocatul Poporului a efectuat recent o vizită la Căminul pentru persoane vârstnice Periş-Ilfov pentru a verifica condiţiile de cazare şi tratamentul aplicat beneficiarilor şi a emis mai multe recomandări, a informat un comunicat transmis miercuri de purtătorul de cuvânt Matei Vîrtosu.

Potrivit sursei citate, Avocatul Poporului a recomandat urgentarea reparaţiei rampei degradate şi dotarea acesteia cu bare de susţinere pentru facilitarea deplasării beneficiarilor cu handicap/dizabilităţi. Ulterior, a primit răspunsul că s-au efectuat lucrările de reparaţii necesare la rampele de acces în unitate. De asemenea, s-au instalat bare de susţinere şi s-au placat rampele cu covor antiderapant. De asemenea, Avocatul Poporului a recomandat identificarea posibilităţii de alocare a unui spaţiu separat cu destinaţie de bibliotecă şi dotarea corespunzătoare a acestuia. Răspunsul primit ulterior a fost că se află în construcţie din fonduri alocate pe investiţii de la Consiliul Judeţean Ilfov o sală de recuperare şi relaxare, bibliotecă, care se vor da în folosinţă până la finele anului 2016, conform Agerpres.

Avocatul Poporului a mai solicitat examinarea posibilităţii de reluare a colaborării cu un medic geriatru-gerontolog şi cu un medic nutriţionist, iar răspunsul primit a fost că în propunerea de buget pentru anul 2017 s-au prevăzut fondurile necesare prestărilor de servicii pentru derularea unor activităţi medicale complementare. Totodată, Avocatul Poporului a recomandat identificarea posibilităţii de dotare a căminului cu autosanitară proprie în vederea asigurării transportului beneficiarilor la consulturi şi/sau internări în alte unităţi spitaliceşti. Conform răspunsului acordat, căminul deţine în custodie, de la fostul spital, o autosanitară pentru transport persoane, dar care nu a putut fi utilizată întrucât organigrama aprobată nu a permis prevederea unui post de conducător auto (cu permis adecvat). În aceste condiţii, se fac demersuri privind exploatarea acestei autosanitare pentru transportul beneficiarilor la consulturi/internări.

Nu în ultimul rând, Avocatul Poporului a făcut recomandări cu privire la întocmirea unui program zilnic/săptămânal/lunar privind desfăşurarea activităţilor de recuperare a beneficiarilor, iar acesta a fost realizat.