Cinci morţi şi zeci de răniţi în Tunis. Un tren de marfă a spulberat un autobuz de călători - VIDEO

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 29-12-2016 13:52

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte peste 30 au fost grav rănite miercuri la periferia de sud a Tunisului în coliziunea dintre un autobuz al transportului public şi un tren, a indicat Ministerul tunisian de Interne, citat de AFP, potrivit agerpres.

Autobuzul, aparţinând societăţii regionale de transport din Nabeul (50 km sud de Tunis), s-a rupt în două la impactul cu trenul. Accidentul a avut loc în zona Sidi Fathallah, la circa 10 kilometri de capitală, potrivit sursei.

Un SUPERvulcan se TREZEŞTE în Italia. Consecinţele unei erupţii sunt CATASTROFALE

Identitatea celor cinci victime nu a fost comunicată. Ministerul a indicat că 34 de răniţi au fost spitalizaţi în diferite instituţii medicale din Tunis.

Radioul privat Mosaique FM a relatat însă că cel puţin 42 de persoane au fost spitalizate, dintre care opt militari, şi că printre persoanele decedate figurează şi un copil.

AFP notează că peste o mie de persoane îşi pierd viaţa anual pe şoselele din Tunisia, ţară cu o populaţie de 11 milioane de locuitori.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tunisia ocupă locul al doilea, după Libia, printre ţările din nordul Africii în ceea ce priveşte mortalitatea rutieră.