O maşină plină cu migranţi s-a răsturnat în Serbia. Cel puţin două persoane au murit

Autor: Cristian Gheorghe
Publicat: 29-12-2016 12:51

Doi migranţi şi-au pierdut viaţa joi şi alţi 10 au fost răniţi, dintre care unii grav, când vehiculul traficantului care îi transporta ilegal în Serbia s-a răsturnat pe o autostradă, potrivit televiziunii de stat sârbe RTS, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Vehiculul, plin cu migranţi, s-a răsturnat la Drazevac (220 km sud de Belgrad) în timp ce gonea pe autostrada dinspre Nis încercând să scape de poliţie. Şoferul maşinii a fugit de la locul accidentului.

Citeşte şi: Atac TERORIST împotriva Partidului Comunist din China. Mai multe persoane UCISE

Printre răniţi se află cinci copii, a afirmat şeful spitalului de urgenţă din Nis, Miodrag Lazic, citat de RTS.

DPA precizează că, după nouă luni de la închiderea în mod oficial a rutei balcanice a migraţiei, refugiaţii continuă să vină pe această cale, dar acum sunt nevoiţi să plătească traficanţi pentru a-i transporta către ţări bogate ale UE.

Călătoria cu traficanţii este periculoasă. În august 2015, înainte ca ţările de-a lungul rutei să înceapă să organizeze transportul, 71 de migranţi au murit sufocaţi într-un camion care-i transporta ilegal în Austria.

Mai înainte, peste 50 de persoane înghesuite într-un vehicul au fost rănite într-un accident pe o autostradă în Serbia.

În această lună, poliţia din Croaţia a descoperit peste 60 de migranţi aflaţi în pericol de a se sufoca într-un camion.

Ţările de pe ruta balcanică a migraţiei, începând din Grecia până în Austria, şi-au închis graniţele în martie, după luni de zile în care au fost tranzitate de către sute de mii de persoane, în majoritate sirieni.